Υποχρεωτική προσθήκη QR code σε κάθε παραστατικό myData

Υποχρεωτική προσθήκη QR code σε κάθε παραστατικό myData
📌Emblem | Υποχρεωτική χρήση QR code της ΑΑΔΕ σε κάθε παραστατικό

Τα QR codes του myData είναι μια σημαντική προσθήκη στα παραστατικά. Από 1 Ιανουαρίου 2024, θα είναι υποχρεωτική η απεικόνιση του QR code σε όλα τα παραστατικά που διαβιβάζονται. Μέσω αυτού, θα μπορεί να ελέγχεται αν το παραστατικό, που εξέδωσε η επιχείρηση είναι το ίδιο με αυτό που έχει διαβιβαστεί στο myDATA.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η προσθήκη του QR στα παραστατικά, συνεπάγεται με τη διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο. Τι σημαίνει όμως διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο; Ως πραγματικό χρόνο, ορίζουμε τη στιγμή που το παραστατικό εκτυπώνεται ή αποστέλλεται με email. Με απλά λόγια, όταν δώσετε το παραστατικό στα χέρια του πελάτη σας ή στην courier ή το στείλετε με email, είστε υποχρεωμένοι να το έχετε ήδη διαβιβάσει στο myData.

Ήδη το emblem είναι έτοιμο και το QR code εκτυπώνεται πάνω στα παραστατικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως για να είναι μια επιχείρηση συμβατή με αυτό τον νέο νόμο δε χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα στο περιβάλλον του emblem. Το έχουμε ήδη κάνει για εσάς!

Για έναν επιχειρηματία που εκδίδει παραστατικά, είναι σημαντικό να γνωρίζει τα παρακάτω σχετικά με τα QR codes του myData:

Υποχρεωτική Χρήση: Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η προσθήκη του QR code θα γίνει υποχρεωτική για τα παραστατικά που διαβιβάζονται στο myData. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παραστατικά που εκδίδονται από αυτή την ημερομηνία και μετά θα πρέπει να περιλαμβάνουν QR code (Ακόμη και τα δελτία αποστολής - σε επόμενο χρόνο).

Έλεγχος Γνησιότητας: Το QR code επιτρέπει στους πελάτες σκανάροντας το, να ελέγχουν τη γνησιότητα του παραστατικού και αν οι αξίες που έχουν διαβιβαστεί συμφωνούν με αυτές που απεικονίζονται στο παραστατικό.

Εξερευνήστε όλες τις δυνατότητες του emblem.gr κάνοντας μια εντελώς δωρεάν εγγραφή εδώ.